maandag 18 augustus 2014

Met Pir-tuk naar Helsinki

Er gaan mensen van Scandia naar de Wereld Honden Tentoonstelling in Helsinki en ik mag mee rijden met Pir-tuk die wordt ingeschreven in de Kampioensklasse. Hij vindt showen leuk en is gezellig om mee te nemen op reis. Ik probeer tevergeefs om zijn vacht goed te houden voor het eerste weekend van Augustus maar helaas reizen we af met een vrijwel kale hond. Het is voor Pir-tuk een leerzaam weekje. Zijn enige afwijking (een tik die meer honden uit zijn familie hebben) is, dat hij overal op tafels wil klimmen en dat vinden we niet goed. We reizen met de boot, de auto, de trein en er wordt gewandeld. Onderweg zien we al dat er veel honden zijn ingeschreven; hoe dichter we bij Helsinki komen hoe meer mensen met allerlei soorten viervoeters we tegen komen. De show is een enorme happening met ruim twintigduizend ingeschreven honden waarvan de helft uit de Russische Federatie. Van de 176 Siberische Husky’s zijn er een paar van een type werkhond. In de Kampioensklasse reuen waar wij in uitkomen staan, 27 honden. Pir-tuk werd vier keer beste reu op onze Championships Clubshow en Europa Sieger hij wordt hier beloond met een zeer goed. Verkeerde hond op de verkeerde plek, maar dat wist ik natuurlijk van te voren. Als ik op de show op een terrasje koffie drink geniet ik van alles wat langs loopt. Wat een prachtige honden en wat een schitterend opgedofte mensen. Het weekend was heel erg geslaagd en leuk.
In the beginning of August we traveled with Ch. Pir-tuk to the World Dog Show in Helsinki. He was best male on four Championship Clubshows and Europa Sieger in Dortmund. Though we realise before that there will be very few working-type-dogs, we think he is worth entering there. Pir-tuk receives a Very Good and is together with 27 Champion males in his class. We were enjoying this trip very much and had a nice weekend. Judges were, for the females; Unto Timonen, Finland and for the males; Tuula Pratt, Finland.
  
foto van Pirtuk in vacht

On board of the ship..

...together with Nilla

aan boord van het schip 
on board of the ship

here we go

the BOB and BOS in Helsinki.
Beiden uit de jeugdklas.
Both youthclass and both Russian federation.

Leena
Na het show gebeuren logeren we bij Leena die 27 jaar geleden uitwisselingsstudent was bij ons. Wat was het leuk om haar en haar familie weer te zien.
After the Show we travel to Leena, she was an exchange student in our family 27 years ago. Very, very nice to see her and her family in this typical Finnish landscape including sauna and lake.

Typisch Fins!
Typical for Finland.


The house...


and the lake

Waar gaan ze naar toe? 
Were are the going?


They fortunately come back.
Ze komen gelukkig terug.

We genoten van het weekend.
We enjoyed the weekend.